NCSU Case Commons Residence Hall / Raleigh, NC

CDRP Courtyard Perspective_smaller
Context Plan Graphic
Rendering_via Little Diversified

The Details

Stewart provided landscape architecture, structural engineering, and civil engineering for the design phase of a new 28,000-square-foot, four-story residential building for students and student-athletes at NCSU, including site design, streetscape improvements, an entry terrace, and LEED submittal services.

Given the urban campus nature of the project, site work focused on student spaces, streetscape and common areas. The private internal courtyard featured site amenities along with ornamental understory trees, shrubs, grasses and groundcovers to complement and soften the hardscape. The planting plan was designed to feature drought-tolerant, water-wise, and native plant material, to the extent practicable, to ensure sustainable and healthy vegetation.

Rendering by Little Diversified

Owner

North Carolina State University

Architect

Little Diversity

Start Date

2015

Completion Date

2017 (Design)

Footer Widget Area

Add widgets in Appearance → Widgets → Footer Widgets