ECU Jones Hall – The Galley / Greenville, NC

ECU Jones - website3
ECU Jones - website4
ECU Jones - website
ECU Jones - website2

The Details

East Carolina University’s The Galley at Jones Residence Hall  acts as a small student union for the College Hill residential district. The building was in need of expansion to meet growing demands and trends. We studied the existing outdoor spaces to develop a needs analysis to assure the future spaces are vibrant, flexible and sociable. In addition, we utilized comments from a student survey and studied precedents to create an evidence-based-design for the future urban campus space. Strategic “design interventions” were recommended including re-grading the plaza to improve accessibility, providing access through existing walls to improve circulation and incorporating seat walls for special events to increase the plaza’s flexibility.

An underground sand filter was incorporated to effectively treat stormwater in this small space with a high water table. Enhanced lighting was incorporated to increase evening use and night-time safety.

Owner

East Carolina University

Architect

HH Architecture

Start Date

2015

Completion Date

2015

Construction Cost

$644,000 (est. planning only)

Size

22,000 SF

Footer Widget Area

Add widgets in Appearance → Widgets → Footer Widgets