Western Carolina University Brown Hall Building / Cullowhee, nc

Exterior3_10in
SteakNShake_10in
Patio_10in
MainHall_10in
Fireplace_10in
Feature_10in
ExteriorExtreme_10in
CommonArea_10in
BackStair_10in

The Details

This project entailed the architectural renovation of the existing 1960s Brown Building and redesigning the surrounding context of the site to provide stronger pedestrian and vehicular circulation to the WCU campus. Our Landscape Architecture and Civil Engineering team members worked collaboratively to provide a plan that ensures the intended programming communicates with the functional grading, stormdrainage, utility design, and landscaping. Two main exterior gathering spaces were designed on opposite sides of the building to maximize social interactions among students and provide outdoor study and dining opportunities. By utilizing the existing topography of the site, an overlook was also created, providing views onto the plazas below. ADA access to the building from adjacent parking areas and major pathways was evaluated as part of the circulation to ensure full access to the building. This project was certified LEED Gold. (Images courtesy of  Vannoy Construction)

 

Client

Western Carolina Unviersity

Architect

Watson Tate Savory

Contractor

Vannoy Construction

Completion Date

2017

Footer Widget Area

Add widgets in Appearance → Widgets → Footer Widgets