Stanhope Center and Amenity Courtyards / Raleigh, NC

stanhope-apartments-8
photo 1

The Details

This high-density mixed-use project consists of 300 student residential units and 800 beds located adjacent to North Carolina State University in Raleigh, NC. This project consists of the design of two amenity courtyards enclosed by residential units and an interior parking deck. The 11,000 square foot passive courtyard includes terraced lawn and recreation areas for residents to enjoy movies on the lawn. A 9,000 square foot active courtyard includes a resort style pool, a year-round outdoor living space with trellises, a custom outdoor kitchen and outdoor TVs to activate the space.

The Hillsborough Street section of building features high bay retail space under a cast-in-place concrete podium slab with conventional 4-story load bearing wood stud walls and wood floor truss residential units. This area also houses a concrete mezzanine level for the residential amenity space. The Concord Street and Friendly Drive sections of building are 5-story load bearing wood stud walls and wood floor truss residential units. The ME Valentine Drive section of building includes both 5-story and 5-story with street level accessible basement units in the south east corner of the project. The residential units provide privacy and security to the interior courtyards and parking deck. The parking deck is a precast double tee structure supported by cast-in place foundations and piles.

Owner

Kane Realty

Architect

Little Diversified

Start Date

2013

Completion Date

2015

Construction Cost

$80 million

Photo Courtesy

Kane Realty

Footer Widget Area

Add widgets in Appearance → Widgets → Footer Widgets